Klarningsmiddel til øl, cider, vin m.m.

Brewshop har effektive klarinngsmiddel til øl, vin, cider, hard seltzer og mjød fra kjente leverandører. Klarningsmiddel til øl kan tilsettes enten under kok, eller før, under og etter gjæring for å felle ut uønsket materiale, slik at du får et klart og fristende brygg. Klarningsmiddel tilsettes som regel i kombinasjon med cold crash av ølet etter gjæring. Lav temperatur er effektiv for å få uønskede partikler til å felle i bunn av gjæringstanken. Jo mer effektiv kjøling av cold crash, jo klarere øl. Sjekk ut våre glykolkjølere.

Irish Moss og Whirlfloc

Det vanligste klarningsmiddelet å ha for hånden når det gjelder brygging av øl, er det som tilsettes under det siste kvarteret ved koking av vørter. Populære klarningsmidler er Irish Moss og Whirlfloc. Begge har naturproduktet karragenan som virkestoff, og bidrar til renere gjæring og motvirker kjøletåke. Karragenan setter ingen smak på ølet. Du finner selvsagt både Irish Moss og Whirlfloc i vårt sortiment. Klikk deg inn på det enkelte produktet for detaljer.

Clarity Ferm – flytende klarningsmiddel til øl

Clarity Ferm (Brewers Clarex) fra White Labs er et flytende klaringsmiddel til øl, som tilsettes rett i gjæringskaret når du pitcher gjæren. Clarity Ferm er en enzymblanding som motvirker kjøletåke, men beholder den gode smaken og aromaen på ølet. Det målbare gluteninnholdet i ølet blir kraftig redusert når du bruker Clarity Ferm. Ølet vil kunne regnes som glutenfritt etter internasjonale standarder. Vær oppmerksom på at det likevel vil kunne finnes sporstoffer i ølet. 

Gelatin benyttes også relativt ofte som klarningsmiddel, men mer med tanke på brygging av cider, vin, juice og hard seltzer. Gelatinet tilsettes etter gjæring.