Enzymer og tilsetninger for bryggerier, vin- og ciderprodusenter
For profesjonelle bryggerier og produsenter av vin og cider tilbyr vi et bredt utvalg av spesialtilpassede enzymer, maltekstrakt, ris-skall og andre tilsetninger. Disse produktene hjelper deg med å optimalisere prosessene og heve kvaliteten på sluttproduktet.
Alle våre produkter er nøye utvalgt for å møte profesjonelle krav til kvalitet og næringsmiddelbruk. Enten du driver et mikrobryggeri, vingård eller ciderproduksjon, finner du her pålitelige og innovative løsninger som hjelper deg med å levere produkter av høyeste standard.
Enzymer og annet
AMG 1kg - Murphy & Son
AMG, eller Amyloglucosidase 300, er et enzym brukes til å omdanne dekstriner til fermenterbare sukkerarter. Benyttes for å produsere "lavkarbo" supertørre øl og "Brut IPA"-stiler, samt destillatører som ønsker å øke alkoholutbyttet. Også kalt Amigase.
AMS 25kg - Murphy & Son
AMS er en syreblanding formulert for å effektivt redusere vannets alkalitet og samtidig tilsette nyttige klorid- og sulfationer. Et godt alternativ til melkesyre.
Anti-Foam VINOFERM - skumdempende middel (1 liter)
Skumdempende middel 1000ml. Kokes sammen med vørteren og blandes ut raskt.
REFOAM (ANTIFOAM) 5kg - Murphy & Son
Refoam (Antifoam FD20PK) er en silikonbasert løsning som er utviklet for brygging og destillering der rask nedbryting av skum er nødvendig. Det kan tilsettes i kjelen eller gjæringskar.
HopAid Antifoam 2,25kg
HopAid er verdens eneste humlebaserte produkt som hemmer skumdannelse under gjæring. Mindre skum i gjæringstanken betyr økt utbytte, høyere fortjeneste og forenkler rengjøring.
Aromazyme 100g - Lallemand
Aromazyme er basert på et enzymatisk preparat med høyt innhold av β-glukosidase, og er utviklet for å øke kompleksiteten av humlearoma og smak i ølet.
Attenuaid 1kg - Murphy & Son
Attenuaid er et alfa-amylase enzympreparat fra en soppkilde (Aspergillus oryzae), som kan brukes til å fjerne uklarheter forårsaket av gjenværende stivelse, øke gjæringshastighet og utgjæring.
Vinoferm Campden 1kg - (kaliummetabisulfitt)
Campden (kaliummetabisulfitt) benyttes for å stoppe gjæringsprosessen og drepe villgjær, samt forhindre oksidering i øl, vin og juice.
Citric Acid - Sitronsyre 25kg - Murphy & Son
Næringsmiddelgodkjent sitronsyre (E330), normalt brukt som smakstilsetning og konserveringsmiddel.
Eikechips fransk medium toast 10kg
Fransk eikechips medium toast til ølbrygging
Eikechips amerikansk medium toast 10kg
Amerikansk eikechips medium toast til ølbrygging. Amerikansk eik gir mer vaniljepreg enn fransk eik.
Glucanase 5kg - Murphy & Son
Glukanase er et enzym som benyttes i mesken for å forbedre filtrering, redusere viskositet og øke utbytte.
ISY Enhance 1kg - Lallemand
ISY Enhance gir økt fylde, balanse og kompleksitet i alle ølstiler. Reduserer skarpe smaker og gir en forbedret munnfølelse, perfekt for både alkoholsvake og alkoholfri øl, samt lettere ølstiler.
Jod - Lab Iodine Solution - 250ml - Murphy & Son
250ml jod for stivelsetest.
Kaliumsorbat (Potassium Sorbate, E202) 25kg - Murphy & Son
Kaliumsorbat (E202) er en vinstabilisator, som hemmer gjærvekst / re-fermentering. Benyttes sammen med metabisulfitt / "campden".
KMS Solution 18% (Kaliummetabisulfitt, E224) 25kg - Murphy & Son
KMS Solution 18% er en kaliummetabisulfittløsning av næringsmiddelkvalitet, som gir en praktisk måte å tilsette målte mengder svoveldioksid. Det er også kjent som E224, eller "Campden".
Metabs 5kg - Murphy & Son (Natriummetabisulfitt , lik "Campden")
Metabs benyttes som gjærstopp og stabilisator med gode antioksidantegenskaper, og er en praktisk måte å tilsette målte mengder svoveldioksid. I tablettform og enkel å bruke. Tilsvarende kaliumsulfitt / "Campden".
Ris-skall 17kg
Ris-skall brukes for å unngå tett mesk (bedre filtrerbarhet) når du brygger med en høy andel hvete, rug eller flaket malt. Avgir ingen smak til ølen. Bruk inntil 5% av total maltmengde.
Flytende Maltekstrakt 15kg - Senson Liquid Malt Light 10 (LME)
Kanne med 15kg flytende, lys maltekstrakt fra Senson. Inneholder ingen farge, konserveringsmidler eller andre tilsetninger.
Spraymalt - Pale Ale 22,6kg (14,5 EBC) - Briess
22,6kg sekk Pale Ale spraymalt fra Briess. 14,5 EBC. Briess CBW står for Concentrated Brewers Wort - konsentrert vørter av høyeste kvalitet produsert på det nest største bryggeriet i Wisconsin.
Spraymalt - Pilsen Light 22,6kg (4 EBC) - Briess
22,6kg sekk Pilsen Light spraymalt fra Briess. 4 EBC. Briess CBW står for Concentrated Brewers Wort - konsentrert vørter av høyeste kvalitet produsert på det nest største bryggeriet i Wisconsin.
Erbslöh liquid sulphite P15 - 10 kg
Sulfitt i flytende form for most og vin. For stabilisering av vin og hemming av mikroorganismer som bakterier og villgjær.
Trizyme 5kg - Murphy & Son
Selv om mange maltere gjør en fantastisk jobb, kan ujevn modifikasjon fortsatt forårsake mange problemer i bryggeriet. Trizyme er en enzymcocktail som motvirker effektivt problemene som oppstår i bryggeriet som følge av dårlig maltmodifikasjon.
Vinoferm Malox - Malic Acid 1kg (Eplesyre)
Malic Acid, eplesyre pulver 1kg.
Zetolite 63 (Copper) 500g - Murphy & Son
Zetolite 63 er en blanding av naturlig vulkansk materiale og kobbersalter, formulert for å redusere sulfidiske usmaker som DMS og H2S. Kan tilsettes under modning av ferdig øl for å redde det ferdige produktet ved usmaker.
Optimum White 1kg - Lallemand
OptiuMUM White er en ny spesifikk inaktiv gjær rik på glutathion. Den beskytter mot oksidasjon, bidrar til aromatisk intensitet, fyldigere munnfølelse og lang holdbarhet for hvitviner og roséviner.
Vinoferm Tartrol vinsyre 1kg
Tartrol 1kg, vinsyre.
HopHaze 1kg
HopHaze er designet for å skape en perfekt og stabil haze i øl. Det er et 100% naturlig, humleavledet produkt som tilsettes i ølet etter filtrering før brite tank/forpakning. HopHaze er smaksnøytralt, og har lang holdbarhet.
Tetrahop Gold 1kg
Tetrahop Gold er et naturlig humleprodukt som forbedrer og stabiliserer skumkronen på ølet, samtidig som at den tilfører bitterhet og beskytter ølet mot usmaker fra lys ved bruk av klart glass.
Pektinase - Enzyme Vinoferm zymex Aroma 1kg
Spesielt multi-aktivt enzym (pektinase- og beta-glykosidaseaktivitet) i pulver for mer aromatiske viner og destillater. Betaglykosidaseaktiviteten frigjør aromatiske komponenter, bundet til sukker, fra frukten/druene.