
BOOTLEG BIOLOGY
Vi er stolte av å kunne tilby unike og eksklusive gjærstammer fra Bootleg Biology, håndplukket for å gi den aller beste smak og aroma i ølet.
Bootleg Biology har et litt annet system enn andre gjærlaboratorier. Det holdes forhåndssalgsalg 3-4 ganger i året, hvor gjæren kan kjøpes. Deretter propageres mengden gjær basert på disse ordrene og sendes fra USA 3 uker senere. Det vil derfor ta litt tid mellom hver gang vi får inn gjær fra Bootleg Biology. Dersom vi er utsolgt for noen typer, så anbefaler vi å registrere seg for å få varsel når det er tilbake på lager.
PS! For å sikre våre kunder best mulig kvalitet, så sender vi alltid ferskgjær i termokonvolutt med ispose. Bestiller du fersk gjær torsdag/fredag for sending, så venter vi med å sende ordren til påfølgende mandag. Dette for å unngå at gjæren ligger på en varm postterminal i helgen.
Bootleg Biology


AURORA kveik - Bootleg Biology
AURORA er en isolert stamme fra en blandet kultur i Hornindal, som produserer behagelige appelsin- og sitrusestere, som perfekt komplimenterer øl som fruktige, humledrevne IPAer. Gjær ved 37C uten at det blir fenolisk eller andre usmaker.

Berliner Blend - Bootleg Biology (*BETA*)
En unik blanding av kulturer designet for å gjenskape tradisjonelt brygget Berliner Weisse. Gir funky og smakfulle berlinere ved bruk av tradisjonelle Brettanomyces- og Lactobacillus Berliner-kulturer.

Double NEEPAH - Bootleg Biology (*BETA*)
Double NEEPAH er perfekt for å lage juicy NEIPA og Pale Ale, men på bare 2-3 dager ved 29-37ºC! Kulturen er isolert fra en norsk kveik, og gir en balansert smaksprofil hvor sitrussmaker fremheves.

Classic New England (Conan) - Bootleg Biology (*BETA*)
Classic New England er en gjærstamme populært omtalt som "Conan", og kommer fra et bryggeri i Vermont, USA, som skapte ølstilen New England IPA. Prøv denne neste gang du skal brygge en tropisk, fruktig NEIPA!

OB Belgian Ale - Bootleg Biology (*BETA*)
OB er en sjelden godbit, som aldri har vært kommersielt tilgjengelig tidligere. OB er gjærkulturen som brukes til å gjære en høyt anerkjent Oud Bruin fra et tradisjonelt bryggeri i Belgia. Denne kulturen inneholder ikke Brett eller melkesyrebakterier.

OSLO kveik - Bootleg Biology
OSLO er isolert gjær oppdaget i flaskedregs fra Bootleg Biologys venner Eik & Tid i Oslo. OSLO er en moderne vri på norsk tradisjonsgjær, og kan produsere rene, lagerlignende øl ved temperaturer så høyt som 37C uten merkbare usmaker.

NEEPAH Blend - Bootleg Biology
NEEPAH IPA-blandingen er et hemmelige våpen for å gi den saftigste, tropiske fruktbomben du noen gang har laget. Dyrket opp fra en spesiell blanding av fruit-forward gjærstammer som gir en ekstra punch i din NEIPA.

The Mad Fermentationist Saison Blend - Bootleg Biology
Et elegant kraftverk av klassisk Saison-krydder, steinfruktaktig Brett, melkesyre og en tørr, men godt avrundet kropp. Mesterblandingen består av saisongjær, vill Saccharomyces, brettanomyces og en opportunistisk lactobacillus kultur.

Saison Parfait - Bootleg Biology
Saison Parfait er en unik blend av tidligere utilgjengelige kommersielt brukte Saison-kulturer, og parer klassisk pepper og krydderfenoler med fremtredende fruktestere. Gir en Saison med en moderne smaks- og aromaprofil.

Funk Weapon #1 - Bootleg Biology
Dette sjeldne og kommersielt utilgjengelige gjærisolatet produserer skarpt teppe av hest og friske aromaer av lær. Perfekt for å gi ekstra funk i Farmhouse øl.

Funk Weapon #2 - Bootleg Biology
Et sjeldent og kommersielt utilgjengelig gjærisolat perfekt for 100% Brettanomyces fermenteringer, spesielt Brett IPAs. Forsterker smak og aroma av sitrus og tropisk frukt.

Funk Weapon #3 - Bootleg Biology
Funk Weapon # 3 er en allsidig kultur som gir forskjellige smak- og aromaprofiler avhengig av gjæringstid. Kort gjæring produserer mild, muggen funk og moden tropisk frukt, mens lenger prosess gir unik smak og aroma av jordbær, kirsebær og tropisk godteri

S. arlingtonesis - Lager - Bootleg Biology
Denne kulturen er ekstrem ren ved 10°C (Lager) og rundt 16°C (Kölsch og Lager hybrider), og har subtile fruktige / sitrusestere i den øvre delen av fermenteringsområdet for ale (hveteøl). PS! Høy utgjæring.

Sour Solera Blend - Bootleg Biology
Sour Solera Blend inneholder en unik og kompleks samling av Saccharomyces, Brettanomyces, Lactobacillus, Pediococcus, for å reprodusere rikheten og kompleksiteten av tradisjonelle lambics.

Backyard Yeast Wrangling Tool Kit - Bootleg Biology
Bootleg Biology´s Backyard Yeast Wrangling Tool Kit inneholder alt det en eksperimentell hjemmebrygger trenger for å fange, dyrke og isolere villgjær, og/eller gjær fra bunnen av flasken med ditt favorittøl.

Propper Starter - vørter for gjærstarter
Propper Starter er konsentrert vørter som gjør det enkelt å lage gjærstarter, uten å grise med spraymalt. Én boks blandet med lik mengde desinfisert vann (kokt og avkjølt), gir 1 liter ferdig starter. Genialt enkelt!