
WHITE LABS
Fersk gjær, brett og bakterier til ølbrygging fra White Labs. De nye PurePitch-pakkene til White Labs garanterer industriens beste holdbarhet, med hele 71,6% levende gjærceller etter 6 måneder. Les mer om levetid og holdbarhet på White Labs PurePitch fersk gjær.
PS! For å sikre våre kunder best mulig kvalitet, så sender vi alltid ferskgjær i termokonvolutt med ispose. Bestiller du fersk gjær torsdag/fredag for sending, så venter vi med å sende ordren til påfølgende mandag. Dette for å unngå at gjæren ligger på en varm postterminal i helgen.
White Labs


WLP001 California Ale Yeast
Denne gjæren er kjent for sin rene smaker, balanse og evne til å brukes i nesten hvilken som helst ale. Den fremhever humlen og er ekstremt allsidig.

WLP002 English Ale Yeast
En klassisk ESB gjærstamme fra en av Englands største bryggerier. Denne gjæren er best egnet for engelske øltyper som mild, bitter, porter og engelsk stout. Gir et veldig klart øl og etterlater noe restsødme.

WLP004 Irish Ale Yeast
En gjæstamme fra en av de eldste stout-produserende bryggerier i verden. Den produserer et lite snev av diacetyl, balansert med en lett fruktighet og tørr crisphet. Flott for irsk øl, stouts, porter , brown, red ale og en meget interessant pale ale

WLP005 British Ale Yeast
Denne gjærstammen gjærer litt mer ut enn WLP002. Som de fleste engelske gjærstammer, produserer denne øl med maltpreg. Perfekt til alle engelske øltyper som bitter, pale ale, porter og brown ale.

WLP007 Dry English Ale Yeast
Ren, høyt-flokkulerende gjær med sterk utgjæring. Lik WLP002 i smaksprofil, men er 10% mer utgjærbar. Dette eliminerer restsødme, og gjør gjæren godt egnet for øl med høy OG. 80% utgjæring selv ved 10% alkohol.

WLP013 London Ale Yeast
Gjær til tørre øl med maltpreg. Gir en kompleks, eikeaktig ester-karakter. Humlebitterhet kommer godt frem. En gjær som er godt egnet for klassiske britiske pale ale, bitter og stouts. Den flokkulerer ikke så mye som WLP002 og WLP005

WLP023 Burton Ale Yeast
WLP023 Burton Ale er fullpakket av karakter. Den produserer deilige, subtilt fruktige smaker som eple, kløverhonning og pære. Flott til alle engelske stiler som IPA, bitter og pales. Utmerket i Porter og Stout.

WLP028 Edinburgh Scottish Ale Yeast
WLP028 er en allsidig gjærstamme som kan være nøytral i den lave enden av anbefalt temperaturområde, eller produsere flere estere i det høyere området. Produserer underliggende estere av pære og melon. Middels til høy alkoholtoleranse.

WLP029 German Ale Kölsch Yeast
Denne gjærstammen som kommer fra en liten bryggeripub i Köln, fungerer perfekt i Kölsch og Altbier. Passer også godt til lys øl som blonde ale og honey ale. Fremhever humlen, likt som WLP001

WLP036 Dusseldorf Alt Ale Yeast
WLP036 er en tradisjonell gjær i altbier-stil fra Düsseldorf, Tyskland. Den produserer et rent tysk øl, hvor humlens bidrag av bitterhet holdes i bakgrunnen mens søte maltnoter fremmes.

WLP041 Pacific Ale Yeast
En populær ale gjær fra Pacific Northwest. Gjæren flokkulerer svært godt, og etterlater en tydelig maltprofil. Mer fruktig enn WLP002. God gjær for engelske øltyper som mild, bitter, IPA, porter og engelsk stout.

WLP051 California Ale V Yeast
Fra Northern California. Denne gjærstammen er mer fruktig enn WLP001, og litt mer flokkulent. Utgjæringen er lavere, noe som resulterer i mer kropp og fylde enn med WLP001. Ny pakke med 40ml.

WLP060 American Ale Yeast Blend
WLP060 er en blend av WLP001 og to liknende gjærstammer, som gir rene/nøytrale smaker som WLP001, men en mer kompleks øl med noe lager-preg. Humle og bitterhet fremheves noe mindre enn ved WLP001. En liten mengde svovel produseres under gjæring.

WLP066 London Fog Ale Yeast
Denne gjærstammen er et godt valg for IPAer i New England-stil. Den produserer en middels esterprofil som ligner på WLP008 East Coast Ale Gjær, og etterlater litt restsødme som bidrar til å fremheve både malt og humle.

WLP067 Coastal Haze Ale Yeast Blend
En blend av White Labs´ favoritter av gjærstammer for New England IPA, utmerket for å produsere hazy øl med tropisk og fruktig esterprofil. Produserer tørre, juicy øl, med karakteristikk av mango og ananas. Høyere utgjæring enn WLP066.

WLP090 San Diego Super Yeast
En super-clean og rask gjærstamme med lav ester-produksjon. Dette resulterer i en balansert og nøytral smak- og aromaprofil. Alkohol-tolerant og svært allsidig for et bredt spekter av stilarter. I likhet med WLP001 men gjærer raskere.

WLP095 Burlington Ale Yeast
WLP095 er en flott gjær for IPA, særlig for de som liker WLP001, men ønsker litt mer estere og personlighet i ølen. Denne gjæren gir litt mer diacetyl, så det er en god idé å øke temperaturen ved slutten av gjæringen. Gjærstammen er meget lik Conan.

WLP099 Super High Gravity Ale Yeast
WLP099 kan gjære opptil 25% alkohol når den brukes riktig. Den produserer mer estere ved økende gravity. Malt karakter dominerer ved lavere gravity. For å oppnå > 25% ABV, må sukker mates i løpet av gjæringen.

WLP300 Hefeweizen Ale Yeast
En meget populær tysk gjærstamme som brukes ved brygging av tradisjonelle, autentiske hveteøl. Gir en smak av banan og nellik tradisjonelt forbundet med tyske hveteøl, og etterlater det ønskede uklare utseendet på tradisjonell tysk hveteøl.

WLP351 Bavarian Weizen Yeast
WLP351 er en gjærstamme som produserer en klassisk, tysk hveteøl, med moderat høye, krydrede, fenoliske overtoner.

WLP380 Hefeweizen IV Ale Yeast
Fenolisk aroma og smak av nellik, og minimal smak av banan. Forfriskende toner av sitrus og aprikos. Gir en crisp og drikkbart hefeweizen. Mindre flokkulent enn WLP300, og med noe høyere produksjon av svovel.

WLP400 Belgian Wit Ale Yeast
Den originale gjærstammen brukt til å produsere Wit i Belgia. Lett fenolisk og syrlig

WLP410 Belgian Wit II Ale Yeast
Mindre fenolisk preg enn WLP400 og mer krydret. Etterlater litt restsødme, og er mer flokkulent enn WLP400. Perfekt til belgisk wit, krydret ales og hveteøl. Har en tendens til å bruke lang tid for å komme i gang. Trenger gjærnæring og god lufting.

WLP500 Monastery Ale Yeast
Med opprinnelse fra et belgisk kloster der munkene tradisjonelt laget øl, er dette en gjærstamme som produserer distinkte karakteristikker av fruktighet og plomme. En utmerket gjær for øl med high gravity, belgisk øl, dobbel og trippel.

WLP510 Bastogne Belgian Ale Yeast
WLP510 har høy alkoholtoleranse og er flott for en lang rekke belgiske ølstiler. Gjærstammen produserer et fruktig og tørt øl med litt syrlig finish. Perfekt for trippels, quadrupels m.m.

WLP530 Abbey Ale Yeast
Brukes til å lage Trappist-øl. I likhet med WLP500, men er mindre fruktig og mer alkohol-tolerant (opp til 15% ABV). Utmerket gjær for øl med høy OG, belgisk øl, dubbels og trippels.

WLP550 Belgian Ale Yeast
En gjærstamme for en rekke klassiske belgiske øltyper som Saisons, Belgian Ales, Belgian Reds, Belgian Browns og White beers. Fenolisk og krydret smak dominerer profilen, med mindre fruktighet enn WLP500.

WLP565 Belgian Saison
En klassisk Saisongjær fra Wallonia som produserer jordaktige og krydrete toner

WLP566 Belgian Saison II
WLP566 er en Saison-stamme med mer fruktig esterproduksjon enn WLP565. Moderat fenolisk, med en nellikspiker-lignende karakter i smak og aroma. Gjærer raskere enn WLP565.

WLP570 Belgian Golden Ale Yeast
En allsidig gjærstamme fra Øst-Flandern, som kan brukes til alt fra lys belgisk øl til øl med høy OG, opptil 12% ABV. En kombinasjon av frukt og fenoler dominerer smaken. Noe svovel fremstilles ved gjæring, men vil forsvinne etter slutten av gjæringen.

WLP590 French Saison Ale Yeast
WLP590 French Saison er en meget populær saisonstamme, flott for farmhouse øl da den produserer smak og aroma av pære, eple og knust pepper. Høy utgjæring produserer en meget tørr og lettdrikkelig øl.

WLP600 Kombucha SCOBY - 250ml
Kombucha SCOBY, en symbiotisk kultur av bakterier og gjær som brukes til å fermentere søt te til kombucha.

WLP644 Saccharomyces "Bruxellensis" Trois
Denne belgiske stammen produserer en lett syrlig øl med delikate toner av mango og ananas. Raskere utgjæring enn typiske Brettanomyces-stammer. Samme pitch rate som vanlige saccharomyces-stammer.

WLP645 Brettanomyces Claussenii
Svakt intens Brett-karakter. Stammer opprinnelig fra sterk engelsk lager øl, tidlig i det 19. århundre. Med mer subtil brett-smak enn WLP650 og WLP653. Fruktig, ananas-aroma. Aromaen er sterkere enn smaken. B. claussenii er nært knyttet til B. anomalus.

WLP650 Brettanomyces Bruxellensis
Middels intens Brett-karakter. En klassisk gjærstamme brukt i sekundær-gjæring for belgiske øl og lambics. Et Trappist-bryggeri i Belgia bruker denne stammen i sekundær-gjæring og på flaske for å skape sin karakteristiske smak.

WLP653 Brettanomyces Lambicus
Gjærstamme med intens Brett-karakter av hestete, røykfylte og krydrede smaker. Oftest brukt i lambic, og er også brukt i Flanders og sure brown ales som Oud Bruin.

WLP655 Belgian Sour Mix 1
En unik blanding perfekt for belgiske øltyper. Inkluderer Brettanomyces, Saccharomyces, og bakteriestammene Lactobacillus og Pediococcus.

WLP670 American Farmhouse Blend
Denne blenden gir en kompleks smaksprofil med en moderat grad av surhet. Den består av en tradisjonell farmhouse gjærstamme og Brett. Perfekt for farmhouse ales, Saison og andre belgisk-inspirerte øl.

WLP672 Lactobacillus Brevis
Lactobacillus brevis er en stavformet bakterie som brukes til surning av øl. Bakterien produserer vanligvis mer melkesyre enn Lactobacillus delbrueckii, og er flott i ethvert surøl!

WLP677 Lactobacillus Delbrueckii
WLP677 er en melkesyrebakterie som gir moderate nivåer av syrlige smaker som finnes i lambics, Berliner Weisse, sur Brown Ale og gueze.

WLP705 Sake Yeast
WLP705 brukes i risbasert gjæring; vanligvis brukt i forbindelse med koji (for å produsere gjærbart sukker av ris). Gjærstammen gir en fyldig karakter og subtile fruktige estere.

WLP720 Sweet Mead/Wine Yeast
WLP720 er en gjærstamme velegnet til mjød. Den produserer en lett fruktig smak og aroma, og etterlater mer restsødme enn WLP715 Champagne Gjær. Høy alkoholtoleranse, opp til 15%.

WLP775 English Cider Yeast
Cider gjær som produserer klassisk, tørr engelsk cider, med en smak av epler.

WLP800 Pilsner Lager Yeast
En klassisk gjærstamme for pilsner fra den fremste pilsnerprodusenten i Tsjekkia. Noe tørr med en tydelig maltprofil, og best for brygging av europeisk pilsner.

WLP802 Czech Budejovice Lager Yeast
Pilsner lager-gjær fra Sør-Tsjekkia. Produserer tørre og skarpe lagers, med lav diacetylproduksjon.

WLP810 San Francisco Lager Yeast
Dette er en unik gjærstamme som har evnen til å gjære opp til 18°C, samtidig som du beholder egenskapene til lager-øl. Den kan også gjære ned til 10°C for brygging av typer som marzen og pilsner.

WLP820 Oktoberfest Lager Yeast
WLP820 produserer en øl med tydelig bock-aktig maltpreg. Resultatet er en mindre tørr øl enn WLP830, og jobber mye tregere. Whitelabs anbefaler derfor en større starter ved brygging med denne gjæren.

WLP830 German Lager Yeast
En av verdens mest brukte gjærstammer for lager. Gir et meget rent øl og med en tydelig maltprofil. Perfekt for alle tyske lager, pilsner, oktoberfest og marzen.

WLP833 German Bock Lager Yeast
Gjærstamme fra sør-Bavaria som gir et øl som er godt balansert mellom malt og humlekarakter. Den utmerkede maltprofilen gjør den godt egnet for et bredt spekter av lagerstiler som Bock, Dobbelbock og Oktoberfest. Også veldig populær i amerikanske pilsner

WLP838 Southern German Lager Yeast
Denne gjærstammen er preget av en maltpreget finish og balansert aroma. Det er en sterk fermenter som produserer en liten tone svovel og lavt nivå av diacetyl.

WLP840 American Lager Yeast
WLP840 produserer tørre og rene lager-øl med en lett tone av eplefruktighet. Svovel- og diacetylproduksjonen er minimal, noe som gjør denne gjærstammen enkel å jobbe med.

WLP850 Copenhagen Lager Yeast
WLP850 Copenhagen Lager Yeast er en lagerstamme som legger vekt på rene og skarpe egenskaper, med mindre fokus på å fremme maltsmaken. Ideell for Vienna, Schwarzbier og amerikansk lager.

WLP925 High Pressure Lager Yeast
WLP925 High Pressure Lager Yeast brukes til å gjære lagerøl på en uke, ved å gjære under 1 bar trykk ved 17-20°C til oppnådd FG. Høy svovelproduksjon de første to dagene, men dette forsvinner deretter etter dag 5.

WLP940 Mexican Lager Yeast
WLP940 er en gjærstamme fra Mexico City, som produserer et rent lagerøl med en crisp finish. Perfekt for både lys og mørk meksikansk lager.