
WHC Lab
WHC Lab er en bioteknologivirksomhet i Newcastle, England, med fokus på brygge-/destilleringsindustrien, etablert i 2017. Laboratoriet kan skryte av best-in-class laboratorieutstyr, eksperter innen brygge- og destillasjonsindustrien og bruker neste-generasjons metoder for å dyrke gjær og bakterier.
Brygging er en kostbar virksomhet, og WHC Labs mål er å tilby rimeligere alternativer til bryggerier, samtidig som at kvaliteten er førsteklasses. Gjær fra WHC Lab brukes allerede i dag hos flere av Norges aller fremste mikrobryggerier, og vi i Brewshop er stolte av å være distributør i Norge for denne produsenten.
WHC Lab Proff


LAX Dehydrated Yeast (500g) - WHC Lab
En populær gjær som er isolert fra et kjent bryggeri i California. Aromaen som produseres er ganske nøytral for å fremheve humlearomaene spesielt i tørrhumlet øl. Lik US-05.

Bond Dehydrated Yeast (500g) - WHC Lab
En engelsk ale-gjær som er preget av høy utgjæring, fruktig esterdannelse, og ideell for alt fra IPA til mørkere stiler som stouts, porters eller brown ale. Bond kan sammenlignes med S-04.

Saturated Dehydrated Yeast (500g) - WHC Lab
En gjærstamme av engelsk opprinnelse som er perfekt for NEIPA. Den produserer en tropisk fruktig esterprofil og fremhever biotransformasjon med humle. God haze-stabilitet. Saturated er WHC Lab sin mest populære gjær, og er relativt lik Verdant IPA.

Einstein Dehydrated Yeast (500g) - WHC Lab
Det er en tørket versjon av en tysk lagergjær, karakterisert av en ren profil, lav esterdannelse under gjæring og middels svovelproduksjon. Et godt valg for alle lagerstiler, og kan sammenlignes med W-34/70 og WLP830.

Farmhouse Vibes Dehydrated Yeast (500g) - WHC Lab
Et diastatisk farmhouse Saison-gjær, med høy utgjæring som vil tørke ut ølet, og en høy glyserolproduksjon som produsere en flott munnfølelse. Forvent en bouquet med pepper og frukt fra denne fenoliske gjæren. Kan sammenlignes med WLP590 French Saison.

Banana Split Dehydrated Yeast (500g) - WHC Lab
En flott gjær for Hefeweizen, som i motsetning til andre hvete/hefe-stammer på markedet, ikke er diastatisk. Produserer store mengder isoamylacetat som oppfattes som en banansmak balansert med mindre dominerende aromater av eple, nellik og plomme.

Lactobacillus Plantarum Dehydrated Bacteria (250g) - WHC Lab
En tørket lactobacillus-kultur for kettle sour og mixed fermentering. Gir et raskt og rent pH-fall og en sitrusaroma som passer godt til både frukt og humle. IBU intolerant. Kan sammenlignes med Sour Pitch.