WHC Lab gjær for bryggerier
WHC Lab er en bioteknologivirksomhet i Newcastle, Irland, med fokus på brygge-/destilleringsindustrien, etablert i 2017. Laboratoriet kan skryte av best-in-class laboratorieutstyr, eksperter innen brygge- og destillasjonsindustrien og bruker neste-generasjons metoder for å dyrke gjær og bakterier.
Brygging er en kostbar virksomhet, og WHC Labs mål er å tilby rimeligere alternativer til bryggerier, samtidig som at kvaliteten er førsteklasses. Gjær fra WHC Lab brukes allerede i dag hos flere av Norges aller fremste mikrobryggerier, og vi i Brewshop er stolte av å være distributør i Norge for denne produsenten.
WHC Lab Proff
Mango Madness - Thermotolerant IPA Yeast - 500g tørrgjær - WHC Lab
WHC Lab introduserer Mango Madness-gjær, en nyskapende stamme som revolusjonerer bryggeprosessen med sin unike guava- og mangoaroma. Gjæren trives ved høye temperaturer, og tillater tørrhumling ved 15-25°C, noe som forkorter gjæring- og kondisjonering.
Apres Ski - Crispy Lager Yeast - 500g tørrgjær - WHC Lab
WHC´s nyeste lagerstamme, rett fra de sveitsiske alpene. Produserer rene pilsners, litt florale og fruktige. Lav esterproduksjon og god flokkulering. Opprinnelse: Hurlimann Brewery.
LAX - Clean West Coast IPA Yeast - 500g tørrgjær - WHC Lab
En populær gjær som er isolert fra et kjent bryggeri i California. Aromaen som produseres er ganske nøytral for å fremheve humlearomaene spesielt i tørrhumlet øl. Chico strain, lik US-05.
Bond - English House Yeast - 500g tørrgjær - WHC Lab
En engelsk ale-gjær som er preget av høy utgjæring, fruktig esterdannelse, og ideell for alt fra IPA til mørkere stiler som stouts, porters eller brown ale. Bond kan sammenlignes med S-04.
Saturated - Fruity NEIPA Yeast - 500g tørrgjær - WHC Lab
En gjærstamme av engelsk opprinnelse som er perfekt for NEIPA. Den produserer en tropisk fruktig esterprofil og fremhever biotransformasjon med humle. God haze-stabilitet. Saturated er WHC Lab sin mest populære gjær, og er relativt lik Verdant IPA.
Einstein - German Lager Yeast - 500g tørrgjær - WHC Lab
Dette er en tørket versjon av en tysk lagergjær, karakterisert av en ren profil, lav esterdannelse under gjæring og middels svovelproduksjon. Et godt valg for alle lagerstiler, og kan sammenlignes med W-34/70 og WLP830.
Farmhouse Vibes - Diastatic Saison Yeast - 500g tørrgjær - WHC Lab
Et diastatisk farmhouse Saison-gjær, med høy utgjæring som vil tørke ut ølet, og en høy glyserolproduksjon som produsere en flott munnfølelse. Forvent en bouquet med pepper og frukt fra denne fenoliske gjæren. Kan sammenlignes med WLP590 French Saison.
Banana Split - Iconic Wheat Yeast - 500g tørrgjær - WHC Lab
En flott gjær for Hefeweizen, isolert fra den anerkjente Weihenstephan-stammen. Produserer store mengder isoamylacetat som oppfattes som en banansmak balansert med mindre dominerende aromater av eple, nellik og plomme.
Lactobacillus Plantarum Dehydrated Bacteria (250g) - WHC Lab
En tørket lactobacillus-kultur for kettle sour og mixed fermentering. Gir et raskt og rent pH-fall og en sitrusaroma som passer godt til både frukt og humle. IBU intolerant. Kan sammenlignes med Sour Pitch.
Hop Unlock - Thiol Unlocking IPA Yeast - 4kg Fresh Yeast Pouch - WHC Lab
Den banebrytende gjæren Hop Unlock fra WHC Labs er designet for å løfte ølets aromatiske profil til nye høyder. Frigjør tropiske og fruktige smaker som mango, guava og pasjonsfrukt i dine brygg. 4kg fersk gjær tilsvarer 500g tørrgjær.