Bøker om ølbrygging, øl, cider og hard seltzer
La kunnskapen boble! En god ølbok er fin å bla i, for enten læringens eller underholdningens skyld. Brewshop har et utvalg av lærerike og underholdende bøker om øl og bryggefaget, i tillegg til cider og hard seltzer. Vi håper at vårt utvalg kan friste deg og utfordre deg til å prøve ut nye bryggeteknikker. En bok om ølbrygging er fin å ha som inspirasjon eller oppslagsverk i sin egen bokhylle, eller å gi bort som gave til en ekte ølhund.
Gode bøker om ølbrygging
Mange har nok tenkt at markedet flyter over av bøker om ølbrygging. Hvordan skal du egentlig orientere deg i mylderet? Hos Brewshop har vi bøker med både bryggeoppskrifter og praktiske råd til hvordan du kan bli en enda bedre brygger – etter hvilken erfaring du har. Vi tilbyr bøker som passer for nybegynnere, mer erfarne og profesjonelle håndverksbryggere. Mange av ølbøkene inneholder også tips til velsmakende kombinasjoner av mat og øl, eller til hvordan du smaker deg frem til et godt øl.
Brewshop har lynrask levering – som regel har du boken i posten innen 2–3 dager etter at vi har mottatt bestillingen din. God fornøyelse!
BØKER
Tradisjonsbrygging av øl - Lars Marius Garshol
Tradisjonsbrygging av øl tar for seg historie, utstyr, bryggeprosesser, gjær og ingredienser. Boken gir en oversikt over hvordan ølet ble brygget rundt om i landet, samt utviklingen over tid.
Trønderøl: Stolt mangfold og fuktig historie
Trøndelag er et av kjerneområdene for tradisjonsbrygg, håndverksøl og gårdsbrygg. Så klart det fortjener en egen bok! Av Knut Albert Solem.
30 Great Beer Styles
30 Great Beer Styles er en spesialutgave av Brew Your Own, som inneholder 30 oppskrifter av BYOs spaltist og prisbelønte brygger Jamil Zainasheff.
Cider og frugtvin - En håndbog i mikrobrygning
Cider og frugtvin er en lærerik og inspirerende bok som dykker ned i prosessen med å først lage en helt enkel, klassisk cider, mer avanserte varianter, samt fruktviner. Boken er skrevet av André Spange Nabulsi fra København.
How to Make Hard Seltzer
How to Make Hard Seltzer: Refreshing Recipes for Sparkling Libations. I denne boken gir noen av USAs beste produsenter av hard seltzer oppskrifter og råd for hvordan å lage denne forfriskende drikken.
Kölsch: History, Brewing Techniques, Recipes
I boken Kölsch får du grundig informasjon om historien, smaksprofilen, bryggemetodene, oppskriftene og ingrediensene til denne delikate og crispy golden ale.
Gose: Brewing a Classic German Beer for the Modern Era
Boken Gose utforsker historien til denne lett syrlige hveteølstilen, dens tradisjonelle ingredienser og bryggeteknikker. Oppdag bryggemetoder fra middelalderen og hvordan du overfører dem til dagens øl.
Historical Brewing Techniques: The Lost Art of Farmhouse Brewing
I Historical Brewing Techniques viser Lars Marius Garshol moderne bryggere hvordan gårdsbryggeres mange teknikker og ingredienser, som f.eks kveik, kan brukes i moderne brygging for å produsere spennende "nye" smaker.
Simple Homebrewing: Great Beer, Less Work, More Fun
Lær å brygge best mulig øl med mindre jobb og mest moro! Simple Homebrewing reduserer de kompliserte trinnene for å lage øl og fokuserer på det grunnleggende. Boken inneholder mye nyttig informasjon og råd for bryggere på alle nivåer.
Om Sider av Thomas Horne
I boken Om Sider lærer du om ciderens historie, utbedelse og mangfoldige varianter. Her finner du alt du trenger å vite om hvordan du kan fremstille til egen cider, med en systematisk gjennomgang av utstyr, råvarer og den tekniske prosessen.
The Hops List - Julian Healey
The Hops List er skrevet av Julian Healey, mannen bak hopslist.com, og er verdens største oppslagsverk om de aller fleste humlesorter. Et perfekt redskap for lidenskapelige bryggere og entusiaster av håndverksøl.
Øl og brygg i bygd og by - Arne Hjeltnes
Øl og brygg i bygd og by er en bok du blir tørst av, og du blir også kjent med en imponerende gjeng. Boka forteller også om brygging av ditt eget øl.
How To Brew: Everything You Need to Know to Brew Great Beer Every Time - 4th edition (2017)
Nyhet! 4. utgave av John Palmer´s How To Brew, er en komplett revidert utgave av utgaven som kom i 2006. Den ultimate guiden for hjemmebryggere er blitt enda bedre, med 200 nye sider, 5 nye kapitler og flere bilder og diagrammer.
Brew Like A Monk: Trappist, Abbey and Strong Belgian Ales and How to Brew Them
Brew Like A Monk av Stan Hieronymus er en bok for alle som ønsker å lære mer om hemmelighetene som gjør himmelske belgiske øl så bra.
New Brewing Lager Beer: The Most Comprehensive Book for Home and Microbrewers
New Brewing Lagr Beer av Greg Noonan tar deg grundig gjennom både teori og teknikker som kreves for å høykvalitets øl, enten du er hjemmebrygger eller et bryggeri.
Gårdsøl - Det norske ølet
Gårdsøl er en sprudlende og engasjerende bok om øl, av Lars Marius Garshol. Garshol er kjent foredragsholder om øl og ølbrygging, og utdannet øldommer.
American Sour Beers: Innovative Techniques for Mixed Fermentations
American Sour Beers er en grundig og inspirerende bok for alle som ønsker å brygge funky surøl, eller for de som ønsker å lære enda mer. Skrevet av Michael Tonsmeire, som også er kjent som mannen bak The Mad Fermentationist.
Designing Great Beers
Designing Great Beers: The Ultimate Guide To Brewing Classic Beer Styles, er mer enn bare en oppskriftsbok eller "how-to" manual. Dette er en bok for bryggere som er interessert i å skape sine egne øl. Av Ray Daniels.
Ølbrygging fra hånd til munn
Ølbrygging fra hånd til munn er boka for alle som har et lidenskapelig forhold til øl. Enten du drømmer om å brygge det perfekte ølet eller ønsker å bli en bedre ølkjenner, gir denne boka deg inspirasjon og kunnskap.
Håndbok i ølbrygging
Håndbok i ølbrygging er skrevet av Gustav Foseid, leder i styret for Norsk Hjemmebryggerforening. Boken er skrevet som en håndbok, og inneholder detaljert informasjon og en grundig forklaring på prosessene.
Yeast - The Practical Guide to Beer Fermentation
Bryggeindustriens første dedikerte bok om gjær innen ølbrygging. En omfattende, men lettleselig bok om gjær for ølbryggere på alle nivåer. Essensiell for både hjemmebryggere og profesjonelle.
Water: A Comprehensive Guide for Brewers
Boken Water er skrevet av John Palmer og Colin Kaminski, og omhandler det mest kritiske - og minst forståtte elementet innen ølbrygging. Boken lærer deg blant annet hvordan å lese vannrapporter og behandling av bryggevann.
For The Love of Hops: The Practical Guide to Aroma, Bitterness and the Culture of Hops
For The Love of Hops forklarer grundig humlens natur, opprinnelse, og hvordan du maksimerer humlens positive egenskaper gjennom bryggeprosessen.
Malt: A Practical Guide from Field to Brewhouse
Bryggere kaller ofte malten for ølet sjel. I denne boken får du en grundig, men lettlest innføring i malt, med fokus på bygg. Du vil lære om blant annet maltingsprosessen, funksjonalitet, fermentabilitet, smak, behandling og bruk av malt.
Brew Journal - bryggelogg
Brew Journal er en innovativ, men samtidig tradisjonell bryggelogg, utviklet av hjemmebryggere for hjemmebryggere. En funksjonell logg av flott, antikk utførelse.
Quality Management: Essential Planning for Breweries
God kvalitetsstyring er en kritisk faktor for å oppnå suksess som lite eller stort bryggeri. Denne boken gir deg en grundig veiledning i hvordan du oppretter og styrer et kvalitetssystem i et bryggeri.
uKeg Cocktail Recipe Book
Mix din neste favorittcocktail ved hjelp av denne vakre og praktiske oppskriftsguiden for uKeg. 32 sider i fullfarge med fantastiske oppskrifter, for servering fra uKeg i alle størrelser.