Lallemand gjær for øl, vin og destillering
Her finner du et stort utvalg innen LalBrew gjær for profesjonelle bryggerier, Lalvin for vinprodusenter og DistilaMax for destillerier.
For å få tilgang til proffpriser, må du først åpne bedriftskonto for å få brukernavn og passord. Klikk for fremgangsmåte.
Lallemand Proff
LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast Yeast 500g
Pomona er en hybridgjær valgt for smak og gjæring i humlerike øl. Gjæren produserer en unik og saftig smaksprofil med toner av fersken, sitrus og tropiske frukter. Fruktig, stresstolerant og robust, og forbedrer biotransformasjon og haze i IPAer.
LalBrew Abbaye Belgian Ale Yeast 500g
LalBrew Abbaye er en belgisk gjærstamme for øl med lav til høy alkohol, og produserer krydder og fruktighet som er typisk for belgisk og trappist øl. Utmerket til blant annet Belgian White, Belgian Blonde, Belgian Golden, Dubbel, Tripel, og Quadrupels.
LalBrew BRY-97 American West Coast Ale 500g (Redusert pris, best før 12/024)
BRY-97 er en American West Coast ale gjærstamme utvalgt av Siebel Institute Culture Collection på grunn av sin evne til å produsere høy-kvalitets ales. En nøytral gjær som flokkulerer godt, og passer flott til en lang rekke American style ales.
LalBrew CBC-1 Cask & Bottle Conditioning Yeast 500g
CBC-1 er spesifikt valgt fra Lallemand Yeast Culture Collection sine refermenterings-egenskaper og er anbefalt for karbonering på flaske og cask. CBC-1 er effektivt på grunn av høy toleranse mot alkohol og trykk, og avgir ingen smak.
LalBrew Diamond Lager Yeast 500g (Best før 08/2024)
Diamond Lager er en tysk gjærstamme for lager, med utmerket gjæringsytelse og evne til å produsere rene og autentiske lagerøl av fineste kvalitet.
LalBrew Farmhouse - Hybrid Saison-Style Yeast 500g
LalBrew Farmhouse fra Lallemand er en ikke-diastatisk hybrid som er valgt for å produsere tradisjonelle farmhouse og saisons. Gjæren er resultatet av forsknings- og utviklingsarbeidet til Renaissance Yeast i Vancouver BC, Canada.
LalBrew LoNa 500g (Redusert pris, best før 12/024)
LalBrew LoNa™ er en maltose-negativ hybridstamme med ideelle egenskaper for produksjon av lav- og alkoholfrie øl.
LalBrew Munich Classic 500g
LalBrew Munich Classic er en bayersk hveteølstamme som korrekt uttrykker den krydrete aromaprofilen som er typisk for tyske hveteøl.
LalBrew New England 500g
LalBrew New England er en American East Coast ale gjærstamme, som gir fremtredende og fruktig smak og aroma av humlen. Populær til East Coast ales, som for eksempel New England IPA (NEIPA).
LalBrew Nottingham Ale 500g
Nottingham Ale fra Lallemand er en anvendelig gjærstamme for engelsk ale. Populær til Pale Ales, Ambers, Porters, Stouts og Barleywines, og kan også brukes til Golden Ale, IPA, Imperial Stout, med flere.
LalBrew NovaLager 500g
LalBrew NovaLager er en robust gjærstamme med ideelle egenskaper for hurtig gjæring av rene pilsners ved høyere temperaturer, med høy utgjæring og uten usmaker av sulfat og diacetyl.
LalBrew Verdant IPA 500g
Verdant IPA er utvalgt i samarbeid med Verdant Brewing Co. (UK), og etterlater fremtredende toner av aprikos og undertoner av tropisk frukt og sitrus. Gir en balansert maltprofil med noe mer kropp enn en typisk amerikansk IPA-gjærstamme.
LalBrew Voss Kveik Ale Yeast 500g
Lallemand Voss kveik fra Sigmund Gjernes, norsk tradisjonsgjær i tørrform. Voss kan brukes på temperaturer mellom 25-40°C, med optimalt område på 35-40°C. Full utgjæring oppnås i løpet av 2-3 dager innenfor dette temperaturintervallet.
LalBrew Wit 500g
LalBrew Wit er en relativt nøytral gjærstamme som kan brukes til å produsere et bredt utvalg av hveteølstiler. Gjæren produserer lave nivåer av estere og fenoler sammenlignet med tradisjonelle hefeweizen-stammer og gir en basisprofil av banan- og krydder.
WildBrew Sour Pitch 250g
WildBrew Sour Pitch fra Lallemand er en melkesyrebakterie i tørr form for brygging av en rekke typer surøl. Produserer en ren og balansert smak av citrus, og egner seg godt til ulike typer syrningsteknikker, som for eksempel kettle sour.
WildBrew Helveticus Pitch 250g
WildBrew Helveticus Pitch fra Lallemand er en melkesyrebakterie i tørrform for brygging av surøl. Sammenlignet med Sour Pitch produserer denne en mer intens smak av sitrus ved høyere temperaturer. Spesielt egnet ved kettle sour / kjelesyrning.
WildBrew Philly Sour 500g
Philly Sour fra Lallemand er en unik art av Lachancea, som produserer moderate mengder melkesyre i tillegg til etanol i ett enkelt fermenteringstrinn. Et godt valg for surøl med forfriskende surhet og aroma av steinfrukt, rødt eple og fersken.
Lalvin EC-1118 Champagne 500g
Gjærstamme isolert i Champagne, og validert av Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne. En utmerket gjær til cider, musserende viner og fruktviner. Evne til å gjære ved lave temperaturer, flokkulerer godt, og utmerket alkoholtoleranse.
Lalvin ICV D47 Vingjær 500g
ICV D47 er et Côtes du Rhône-isolat fra Suze-la-Rousse for produksjon av fyldig fatgjæret Chardonnay og andre hvite varianter. Når den blir liggende på bunnfallet, utvikles modne, krydrede aromaer med tropiske og sitrustoner. Også populær gjær for mjød.
Lalvin Sensy Vingjær 500g
Lalvin Sensy har blitt karakterisert for sin svært lave produksjon av H2S, SO2 og acetaldehyd. Ideell for å fremme aromaer og munnfølelse for hvitviner som blant annet Pinot Gris, Semillon, Chardonnay og Colombard.
Lalvin 71B Vingjær 500g
Lalvin 71B er en populær vingjær for produksjon av friske fruktige rødviner, inkludert nouveau-viner for tidlig konsum. Har evnen til å bryte ned eplesyre.
Lalvin DV10 Vingjær 500g
DV10 er en nøytral gjær for primær og sekundær gjæring. En robust og pålitelig gjær for produksjon av hvit, rosé- og rødviner. Brukes også til fruktvin og ciderproduksjon. Kjent for sin evne til å gjære under stressende forhold.
Lalvin Rhone 4600 Vingjær 500g
Gjærstammen Rhône 4600 egner seg best til gjæring av fruktige hvitvin, rosé- og fruktciderviner, der det ønskes en rund fyldig struktur.
Lalvin R2 Vingjær 500g
R2 produserer intense, fruktige hvitviner ved å frigjøre frukt- og blomsteraromaforløpere. Det anbefales for aromatiske hvite varianter, som blant annet Sauvignon Blanc og Riesling.
Lalvin MT01 25g / 25HL
Lalvin MT01 er en enkelt stamme av Oenococcus oeni for produksjon av musserende viner. Dette er en av de mest brukte utvalgte malolaktiske kulturene i musserende vin, og har blitt brukt med suksess i gode årganger siden 1993.
DistilaMax MW 500g gjær - Whisky
DistilaMax® MW er spesielt utviklet for fermentering av maltose, maltotriose og andre sukkerarter fra maltet bygg. Den er ideell for produksjon av whisky, med god toleranse for alkohol opptil 15 %, og gir komplekse og fruktige smaksprofiler.
DistilaMax XP 500g gjær - Whisky
DistilaMax® XP har en aromatisk profil og er spesielt utvalgt for sin evne til å fermentere maltose, maltotriose og andre sukkerarter fra maltet korn. Den tåler høye temperaturer godt og yter optimalt ved temperaturer opptil 36°C.
DistilaMax GW 500g gjær - Whisky
DistilaMax® GW er en aktiv tørrgjær anbefalt for produksjon av grain whisky ved fermentering av vørter laget av hvete eller mais. Den inneholder en utvalgt stamme av Saccharomyces cerevisiae-destillasjonsgjær, i en svært konsentrert og stabil form.
DistilaMax HT 500g gjær - Gin, Vodka m.m.
DistilaMax® HT er en aktiv tørrgjær spesielt egnet for glukosebaserte råstoffer. Den er ideell for produksjon av gin, vodka og nøytrale sprittyper på grunn av lav produksjon av høyere alkoholer, aldehyder og estere.