Vannjustering ved ølbrygging
Riktig vannprofil vil kunne påvirke både smak og fylde, men også fremheve spesifikke deler av ølet. Justering av vannprofil kan gjøre bitterheten fra humlen mindre skarp, eller få maltbasen til virkelig å skinne. I tillegg spiller også vannprofilen inn på gjæringsprosessen.
Les mer om vannjustering av øl i vår bloggartikkel. Her kan du også laste ned Murphy & Son´s "Little Book of Liquor", om den viktige betydningen vann har for øl og ulike ølstiler.
Vannjustering
Kalsiumsulfat (gips) 100g
Kalsiumsulfat CaSO4 (gips). For å ta ned pH / øke syreverdien. Brukes i brygg med mye humle for å fremheve humlearomaen og unngå såpesmak på grunn av all humlen.
Kalsiumklorid 77% - 50g
Kalsiumklorid CaCl2 77% flak. Tar ned pH / øker syreverdien og fremhever maltsmak
Kalsiumklorid - flytende - 100ml
100ml kalsiumklorid.
Kalsiumkarbonat (kalk) 50g
Kalsiumkarbonat CaCO3 (kalk). Den mest brukte syrenedsetteren for å øke pH i mesken, spesielt for mørke øl der den mørke malten tar ned pH mye i mesken
Natriumbikarbonat (natron) 50g
Natriumbikarbonat (NaHCO3, natron). Bidrar til å øke pH / redusere syreverdien
Magnesiumsulfat 100g (MgSO4)
Magnesiumsulfat MgSO4 (Epsom Salt). Tar ned pH
Melkesyre 100ml 80% - Vinoferm Lactol
Lactol (melkesyre) for å ta ned pH / øke syreverdien i øl og vin
Melkesyre 250ml 80% - Vinoferm Lactol
Lactol (melkesyre) for å ta ned pH / øke syreverdien i øl og vin
Vekt 1000g - Blade Scale
Høypresisjonsvekt fra American Weigh Scales for inntil 1000 gram for veiing av humle, salter til vannjustering etc. Presisjon på 0,1 gram! Batterier inkludert.
Milwaukee PH55 PRO - pH meter med utskiftbar probe
Milwaukee PH55 PRO er et robust og pålitelig pH-meter med ATC (automatisk temperaturkompensasjon) og utskiftbar probe. Nøyaktighet ±0.1 pH. Det er enkel 1 eller 2-punkts automatisk kalibrering. Det medfølger to buffere (kalibreringsvæsker).