
Andre tilsetninger til ølbrygging
Annet


Aromazyme 100g - Lallemand
Aromazyme er basert på et enzymatisk preparat med høyt innhold av β-glukosidase, og er utviklet for å øke kompleksiteten av humlearoma og smak i ølet.

Anti-Foam VINOFERM - skumdempende middel (100ml)
Skumdempende middel 100ml. Kokes sammen med vørteren og blandes ut raskt.

Anti-Foam VINOFERM - skumdempende middel (1 liter)
Skumdempende middel 1000ml. Kokes sammen med vørteren og blandes ut raskt.

Campden 100g - Vinoferm
Campden (kaliumsulfat) benyttes for å stoppe gjæringsprosessen og drepe villgjær, samt forhindre oksidering i øl, vin og juice.

WLE4100 Ultra-Ferm 10ml - Amigase
Ultra-Ferm består av flytende amyloglucosidase, som fullstendig konverterer dekstriner til gjærbart sukker. Benyttes for å produsere tørre øl (som f.eks Brut IPA), og lavkaloriøl. Også populært omtalt som Amigase.

Sorbistat 100g (Kaliumsorbat)
Stabilisator som forhindrer re-fermentering av vin og juice. Brukes også i meieriprodukter. Granulert og lett å oppløse. I vin: Bruk alltid dette produktet med en lik dose sulfit (CAMPDEN)! Dosering: 1-2 g / 10 l.

Askorbinsyre - VINOFERM ascorvit 100g (C vitamin)
Askorbinsyre, E300 antioksidant (C vitamin). Brukes for å forhindre oksidasjon av juice, vin og øl.

Pektinase - Enzyme Vinoferm zymex Aroma 100g
Spesielt multi-aktivt enzym (pektinase- og beta-glykosidaseaktivitet) i pulver for mer aromatiske viner og destillater. Betaglykosidaseaktiviteten frigjør aromatiske komponenter, bundet til sukker, fra frukten/druene.

Tanniner - Vinoferm Tannorouge 20 g
Tanniner fra søt kastanje. Hovedsakelig brukt til røde viner. Ved siden av bouquet-forbedrende egenskaper, har den også en stabiliserende effekt på antocyaner (røde pigmenter).

Vinoferm Citrol - Sitronsyre - 100g
Sitronsyre pulver 100g.

Vinoferm Malox - Malic Acid 100g (Eplesyre)
Malic Acid, eplesyre pulver 100g.

Jod for test av stivelse i vørter - 30ml
Tilsett noen dråper til en1 liten mengde avkjølt vørter. Når stivelse er tilstede, endres jodet fra brunt til blått, fiolett eller rødlig. Hvis jodfargen varierer fra gul til rav, er konverteringen fullført.