Andre tilsetninger til ølbrygging
Annet
Anti-Foam VINOFERM - skumdempende middel (100ml)
Skumdempende middel 100ml. Kokes sammen med vørteren og blandes ut raskt.
Anti-Foam VINOFERM - skumdempende middel (1 liter)
Skumdempende middel 1000ml. Kokes sammen med vørteren og blandes ut raskt.
Vinoferm Campden 100g - kaliummetabisulfitt
Campden (kaliummetabisulfitt) benyttes for å stoppe gjæringsprosessen og drepe villgjær, samt forhindre oksidering i øl, vin og juice.
Campden tabletter 100stk - natriummetabisulfitt - Handcraft Supplies
Campden (natriummetabisulfitt) benyttes for å stoppe gjæringsprosessen og drepe villgjær, samt forhindre oksidering i øl, vin og juice.
WLE4100 Ultra-Ferm 10ml - Amigase
Ultra-Ferm består av flytende amyloglucosidase, som fullstendig konverterer dekstriner til gjærbart sukker. Benyttes for å produsere tørre øl (som f.eks Brut IPA), og lavkaloriøl. Også populært omtalt som Amigase.
WLE4900 Brewzyme-D 10ml (ALDC)
WLE4900 Brewzyme-D er laget av Alpha Acetolactate Decarboxylase (ALDC). Enzymet er effektivt for å motvirke diacetyl og dermed forhindre en av de vanligste usmakene i øl. Er også anbefalt for å unngå hop creep som kan oppstå ved tørrhumling.
Sorbistat 100g (Kaliumsorbat)
Stabilisator som forhindrer re-fermentering av vin og juice. Brukes også i meieriprodukter. Granulert og lett å oppløse. I vin: Bruk alltid dette produktet med en lik dose sulfit (CAMPDEN)! Dosering: 1-2 g / 10 l.
Askorbinsyre - VINOFERM ascorvit 100g (C vitamin)
Askorbinsyre, E300 antioksidant (C vitamin). Brukes for å forhindre oksidasjon av juice, vin og øl.
Pektinase - Enzyme Vinoferm zymex Aroma 100g
Spesielt multi-aktivt enzym (pektinase- og beta-glykosidaseaktivitet) i pulver for mer aromatiske viner og destillater. Betaglykosidaseaktiviteten frigjør aromatiske komponenter, bundet til sukker, fra frukten/druene.
Pektinase - Enzyme Vinoferm zymex Aroma 1kg
Spesielt multi-aktivt enzym (pektinase- og beta-glykosidaseaktivitet) i pulver for mer aromatiske viner og destillater. Betaglykosidaseaktiviteten frigjør aromatiske komponenter, bundet til sukker, fra frukten/druene.
Vinoferm Tannorouge tanniner 20g
Tanniner fra søt kastanje. Hovedsakelig brukt til røde viner. Ved siden av bouquet-forbedrende egenskaper, har den også en stabiliserende effekt på antocyaner (røde pigmenter).
Vinoferm Tannoblanc tanniner 20g
Tannonblanc, tanniner spesielt egnet for hvitvin. Den har veldig gode antioksidantegenskaper og en bouqet-forsterkende effekt. Dosering: 0,5-1g/10 liter.
Vinoferm Citrol - Sitronsyre - 100g
Sitronsyre pulver 100g.
Vinoferm Malox - Malic Acid 100g (Eplesyre)
Malic Acid, eplesyre pulver 100g.
Jod for test av stivelse i vørter - 30ml
Tilsett noen dråper til en liten mengde avkjølt vørter. Når stivelse er tilstede, endres jodet fra brunt til blått, fiolett eller rødlig. Hvis jodfargen varierer fra gul til rav, er konverteringen fullført.
Kaliumklorid (KCL) 100g
100g kaliumklorid / potassium chloride.