Gjæring av øl

Hos Brewshop finner du et stort utvalg innen alt du trenger til gjæring av øl, både gjæringskar og koniske tankereikefat, utstyr til gjærstarter, oksygenering av vørter, temperaturkontroll og mye mer. Enten du er hjemmebrygger eller profesjonelt bryggeri. Brewshop er direkteimportør av kjente merkevarer som SpeidelFastFermentGrainfatherPolsinelli og Quantor.

Når starter gjæringen av øl?

Gjæringen av ølet starter normalt i løpet av de første par dagene. I første fase kan du fysisk se og høre at det er i gang, før det etter noen dager ikke gjærer så aggressivt. Selv om du ikke ser noen aktivitet etter fem-seks dager, så jobber gjæren fremdeles for å tilføre ølet karakter og rydde opp i usmaker. Plopping eller ikke er ingen sikker indikasjon på om det gjærer eller ikke. Mål med et hydrometer om du er usikker på om gjæringen har startet. Gjæringskaret må være tett slik at oksygen ikke slipper inn, men samtidig kunne slippe ut CO2 som dannes under gjæringen av ølet. Til dette trenger du en gjærlås, som du setter i hullet i lokket på gjæringskaret. Du finner mange gode gjærlåser og pakninger i vårt sortiment!

Temperatur ved gjæring av øl

Riktig temperatur under gjæringen av ølet kommer an på hvilket øl du skal brygge, og hvilken gjærstamme du bruker. Dette vil du finne opplysninger om på våre nettsider. Gjæringen av ølet trives best når gjæringskaret får stå på et mørkt sted med jevn temperatur. Sjekk utvalget vårt av utstyr til temperaturkontroll under gjæring!