Råvarer og startsett for hjemmelaget ost
Å lage ost selv hjemme kan være både morsomt og spennende, spesielt når du har førsteklasses ostesett fra Enolandia i Italia. Disse settene er komplette og inneholder alt du trenger for å lage brie, mozarella, parmesan, camembert og mange andre typer oster, du trenger kun å kjøpe melk utenom.
Enolandia har lenge vært kjent for å tilby høy kvalitet på sine produkter, og deres ostesett er ingen unntak. Med disse settene kan du enkelt lage deilig, hjemmelaget ost hjemme på din eget kjøkken. Alt du trenger å gjøre er å følge instruksjonene og bruke de høykvalitetsproduktene som følger med i settene.
Hvis du ønsker å prøve å lage ost selv, anbefaler vi på det sterkeste å prøve et ostesett fra Enolandia. Du vil ikke bli skuffet over resultatet! Kjøp ostesett og kulturer for ost hos Brewshop.
Våre ostesett er også et utmerket gavetips til den som er glad i ost, enten det er mozzarella, parmesan, brie eller andre typer.
Last ned oppskriftshefte.
Ostelaging
Mozzarella ostesett
Et flott sett med alt du trenger for tilberedning av mozzarella hjemme. Høy kvalitet fra Enolandia i Italia, mozzarellaens hjemland.
Brie ostesett
Et flott sett med alt du trenger for tilberedning av fantastisk brie hjemme på kjøkkenet. Høy kvalitet fra Enolandia i Italia.
Camembert ostesett
Et komplett sett med alt du trenger for å lage Camembert ost selv hjemme på kjøkkenet. Høy kvalitet fra Enolandia i Italia.
Mature Cheeses ostesett
Et flott sett med alt du trenger for tilberedning av modne, myke oster som for eksempel caciotta hjemme på kjøkken. Høy kvalitet fra Enolandia i Italia.
Kultur for Robiola for 10L melk
Startkultur for å lage Robiola, en tradisjonell italiensk ost som hovedsakelig produseres i regionen Piemonte. Den tilhører kategorien myke, kremete oster og er kjent for sin milde, men komplekse smak. Kultur for 10 liter melk.
Kultur for Mozzarella for 10L melk
Startkultur for å lage den italienske favoritten Mozzarella hjemme. Kultur for 10 liter melk.
Kultur for Brie ost for 10L melk
Startkultur for å lage den populære osten Brie, en myk, fransk ost med kremet konsistens og mild nøtteaktig smak. Perfekt til ostebordet eller varme retter. Kultur for 10 liter melk.
Kultur for Parmigiano Reggiano (Grattugia) parmesan for 10L melk
Startkultur for å lage parmesanosten Parmigiano Reggiano hjemme. Kultur for 10 liter melk. Fremgangsmåten er den samme som for Mature Cheeses i oppskriftsheftet som følger med ostesettene.
Kultur for Camembert ost for 10L melk
Startkultur for å lage en utsøkt Camembert selv hjemme. Kultur for 10 liter melk.
Kultur for Caciotta for 10L melk
Startkultur for å lage Caciotta, en tradisjonell italiensk ost med mild smak og kremet konsistens. Laget av ku-, geit- eller sauemelk passer den perfekt som pålegg, på ostebordet eller i varme retter. Kultur for 10 liter melk.
Kultur for Gorgonzola ost (Erborinati) for 10L melk
Startkultur for å lage osten Gorgonzola hjemme. Kultur for 10 liter melk.
Kultur for Taleggio ost for 10L melk
Startkultur for å lage Taleggio, som er en italiensk halvmyk, fyldig og søt ost oppkalt etter Val Taleggio. En flott ost å ha på middagsbordet. Kultur for 10 liter melk.
Kultur for modne oster for 10L melk
Startkultur for å lage ulike modne, myke oster som ofte tilsettes urter og krydder. Kultur for 10 liter melk.
Osteløpe av kalv - 100ml
100ml flytende osteløpe av kalv, produsert i Italia.
Vegetabilsk osteløpe - 100ml
100ml flytende, vegetabilsk osteløpe, produsert i Italia.
Peperoncino krydderblanding - 25g
Peperoncino, en herlig og spicy italiensk krydderblanding av chiliflak, hvitløk, persille og salt. Prøv den gjerne i din neste pastasaus.
Herbes de Provence - Provencekrydder - 25g
Provencekrydder 25g. En blanding av tørkede, aromatiske krydderurter som oregano, timian, rosmarin.
Erba Cipollina- Gressløk - 25g
Erba Cipollina, gressløk, 25g. En klassisk og populær urte med mild løksmak.
Kalsiumklorid - flytende - 100ml
100ml kalsiumklorid.
Nylonpose for humle og ostelaging 30x30 - med snor
Nylonpose 30cm x 30cm. for ysting av ost, men også flott som større humlepose. Med snor til å toppen for lukke posen.
Filterduk for ost - 80x80
Finmasket filterduk for å la væske renne av når du lager ost. 200 micron maskestørrelse. Størrelse 80cm x 80cm, produsert av nylon.
pH-papirstrips universal 1-12 (20stk)
pH-papirstrips universal 1-12, for å måle ph i vørter/mesk/vann. Dypp i det du vil måle og vent 3 sekunder, ta den ut og sammenlign det midterste området med skalaen. 20 stk
Litermål 5L
Kalibrert litermål i polypropylen plast, 5 liter.
Lukket kum for ostelaging og pizzadeig - Enolandia
En lukket kum / bakke / hevekasse perfekt for ysting av ost eller for baking og heving av pizzadeig. Med "lukket" menes at bunn og sider er lukket, og ikke fungerer som en sil. Det er ikke med lokk.
Lokk til lukket kum for ostelaging og pizzadeig - Enolandia
Lokk til lukket kum / bakke for ysting av ost eller for baking og heving av pizzadeig.
Ostemassekutter
Praktisk kutter for ostemasse.