Vannjustering
Kalsiumkarbonat (kalk) 25kg
Kalsiumkarbonat CaCO3 (kalk). Kalk er mest brukt for å øke pH i mesken, spesielt for mørke øl der den mørke malten reduserer pH mye i mesken.
Kalsiumklorid flak 77% - 25kg
Kalsiumklorid CaCl2 77% flak. Reduserer pH, forbedrer gjærhelsen og fremhever maltsmak.
Kalsiumklorid løsning 36% - 25kg (Best før 9. desember 2024)
Kalsiumklorid CaCl2 36% flytende løsning. Reduserer pH, forbedrer gjærhelsen og fremhever maltsmak.
Kalsiumsulfat (gips) 25kg
Kalsiumsulfat CaSO4 (gips) reduserer pH under mesking og koking av vørter, som forbedrer enzymaktiviteten og reduserer risikoen for infeksjon. Tilfører sulfat som gir ølet en tørrere og mer bitter karakter, og korrekt munnfølelse.
Magnesiumsulfat 25kg
Magnesiumsulfat, MgSO4, tilsettes bryggevannet for å forbedre bryggekvaliteten og redusere pH (mindre effektivt enn kalsium). Gir en tørr bitter karakter til ølet. Øker sulfatinnholdet uten å øke kalsiuminnholdet.
Natriumbikarbonat (natron) 1kg
Natriumbikarbonat (NaHCO3, natron). Bidrar til å øke pH / redusere syreverdien
Natriumbikarbonat (natron) 25kg
Natriumbikarbonat (NaHCO3, natron). Bidrar til å øke pH / redusere syreverdien.
Fosforsyre 85% 42kg
Næringsmiddelgodkjent fosforsyre 85%. Brukes til vannjustering og/eller desinfeksjon.
DWB 20kg - Murphy & Son
DWB brukes for å redusere pH under mesking og koking av vørter. Det justerer kalsiumnivåene og tilsetter klorid, som gir fylde og tilfører sulfat, som forsterker tørrere bitre smaker. Passer godt for de fleste Pale Ales.